Contact us now
+1-888-846-1732

Assistentie

Assistentie bij de accountantscontrole

Verloopt uw accountantscontrole altijd stroef? Is voor uw hoofd administratie of financieel manager de lijst met op te leveren documentatie onduidelijk of te lang zodat zij door de bomen het bos niet meer kunnen zien? Ontvangt u vaak van de accountant een factuur voor meerwerk? Indien u deze vragen met ja kan beantwoorden kan ik de helpende hand bieden en zorgen dat de controle efficiënt verloopt en de meerwerkfactuur verleden tijd is.

Door mijn jarenlange ervaring als accountant bij een Big 4 kantoor en het uitvoeren van accountantscontroles weet ik precies wat de accountant nodig heeft aan documentatie voor de controle en kan uw personeel voorbereiden op de vragen welke de accountant zal stellen. Ik zal uw personeel assisteren bij het voorbereiden van de op te leveren stukken zodat de accountant deze enkel in zijn of haar dossier kan toevoegen. Daarnaast zal ik een analyse maken van de individuele balans en winst- en verliesrekening posten en deze bespreken met uw personeel zodat zij zelf goed begrip hebben van de mutaties waardoor de vragen van de accountant makkelijk te beantwoorden zijn. Ik zal het bestaan en de juiste waardering van de activa onderzoeken en de volledigheid van de schulden vaststellen zodat uw accountant dat niet meer hoeft te doen. Als laatste zal ik een beoordeling verrichten op uw jaarrekening om te voorkomen dat er meerdere versies ter beoordeling aan de accountant worden gezonden. Indien u wenst kan ik ook de jaarrekening voor u opstellen conform de wettelijke vereisten.

Kortom indien u gebruik maakt van mijn werkzaamheden garandeer ik u dat uw accountant tevreden zal zijn omdat de controle efficiënt verloopt. Uw personeel zal tevreden zijn omdat de ‘ vervelende’ accountantscontrole efficiënt en effectief verloopt en geen onnodige energie kost. Als laatste bent u tevreden want de meerwerkfactuur blijft achterwege en uw relatie met uw accountant zal verbeteren.

In een oriënterend gesprek komt ook mijn tarief aan bod. U bepaalt of het een uurtarief, dagtarief, maandtarief of vaste prijs wordt. U bepaalt ook de hoogte van mijn tarief doordat u een voorstel doet naar gelang uw wensen en wat u kan of wilt betalen. Mijn tarieven zijn zeer concurrerend omdat mijn doelstelling is om u als ondernemer te ontzorgen en te helpen zodat u zich alleen bezig hoeft te houden met uw onderneming en de groei daarvan en rijkdom niet mijn doelstelling is.